ΙΑΜΑΤΙΚΑ ΛΟΥΤΡΑ ΑΙΔΗΨΟΥ

Αν αυτό που αναζητάτε είναι η ευεξία, η ψυχική και σωματική γαλήνη και η χαλάρωση, τότε δεν έχετε παρά μία επιλογή, να επισκεφθείτε την πλέον ξακουστή λουτρόπολη της Ελλάδας, τα Λουτρά Αιδηψού. Οι θερμές πηγές της περιοχής με τις ιματικές τους ιδιότητες προσελκύουν πλήθος κόσμου από την Ελλάδα και το εξωτερικό και αποτελούν διαχρονικά, όχι μόνο έναν από τους σημαντικότερους προορισμούς στην Εύβοια, αλλά και ένα από τα πιο διάσημα τουριστικά θέρετρα πανελληνίως.

Στη σύγχρονη εποχή με τους έντονους και στρεσογόνους ρυθμούς ζωής, ολοένα και περισσότεροι είναι αυτοί που αναζητούν μια ολιστική αντιμετώπιση των παθήσεων και του άγχους, εντάσσοντας στο ετήσιο πρόγραμμά τους τη λουτροθεραπεία.  Τα Λουτρά Αιδηψού πρωτοπορούν στον Ιαματικο Τουρισμό, προσφέροντας στους επισκέπτες έναν συνδυασμό παροχών και ανέσεων, που θα τους αναζωογονήσει τόσο σωματικά, όσο και πνευματικά. Η ευεργετική δράση των ιαματικών πηγών είναι γνωστή από την αρχαιότητα. Αυτός που αναπτύσει και διαδίδει την υδροθεραπευτική τέχνη είναι  ο Ιπποκράτης (460- 375 π. X), χάρη στον οποίο δημιουργήθηκε ένας αυτόνομος κλάδος θεραπευτικής αγωγής, η Ιαματική Υδροθεραπεία, που εξαπλώθηκε σε όλο τον κόσμο.

Για να φτάσετε στην Αιδηψό έχετε δύο επιλογές. Η πρώτη μέσω Αρκίτσας με ferry boat και η δεύτερη μέσω Χαλκίδας. Καθεμιά από τις παραπάνω επιλογές έχει τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα της. Στην πρώτη περίπτωση θα γλιτώσετε τις συνεχείς στροφές – ειδικά στη διαδρομή από την Χαλκίδα στο Προκόπι -, ενώ στη δεύτερη θα έχετε τη δυνατότητα να γνωρίσετε πολλά ξεχωριστά μέρη της Εύβοιας, καθώς θα διασχίσετε όλο το βόρειο κομμάτι του νησιού.

Τα θερμά νερά της Αιδηψού έρχονται από βάθος μέχρι και 2,5 χλμ. και η θερμοκρασία τους κυμαίνεται από 34 έως 82 βαθμούς Κελσίου. Λίγες πηγές έχουν τόσο μεγάλο βάθος και τόσο υψηλή θερμοκρασία. Πλούσια είναι και η περιεκτικότητά τους σε μεταλλικά στοιχεία: κάλιο, ασβέστιο, μαγνήσιο, σίδηρο και νάτριο μεταξύ άλλων.  Ανάμεσα στους διάσημους που έχουν επισκεφθεί τα λουτρά συγκαταλέγονται ο Μέγας Κωνσταντίνος,  0 Ουίνστον Τσόρτσιλ, η Γκρέτα Γκάρμπο, ο Ομάρ Σαρίφ, ο Αριστοτέλης Ωνάσης και ο Ελευθέριος Βενιζέλος.

Μπορείτε να ξεκινήσετε τη μέρα σας με ένα χαλαρωτικό μπάνιο στη θάλασσα της Αιδηψού, όπου ρέουν ελεύθερα τα θερμά νερά, να συνεχίσετε με μια βόλτα θαυμάζοντας τα κτήρια και τα ξενοδοχεία που διατηρούν την αισθητική της Belle Epoque, να δοκιμάσετε λαχταριστούς μεζέδες σε ένα από τα δεκάδες καταστήματα και για το τέλος, καθώς πέφτει ο ήλιος, να διασκεδάσετε σε ένα από τα μπαρ της Αιδηψού, αλλά και της γύρω περιοχής.

Βρες δραστηριότητες στη Βόρεια Εύβοια

#bepartofnorthevia