ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΣΤΑ ΧΩΡΙΑ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΚΩΜΟΠΟΛΕΙΣ

Η Εύβοια, το δεύτερο μεγαλύτερο νησί της Ελλάδας, εκτός από ένας ελκυστικός προορισμός είναι παράλληλα και ένας τόπος περήφανος και ζωντανός. Ψυχή του τόπου είναι οι κάτοικοι και τα μέρη όπου ζουν, τα όμορφα χωριά και οι κωμοπόλεις, που αποτελούν και τον πυρήνα της ύπαρξής τους. Οι Ευβοιώτες αγαπούν τον τόπο τους και αυτήν τη βαθιά αγάπη προσπαθούν να την μεταδώσουν στον επισκέπτη μέσω της φιλοξενίας τους.

Από τα άλογα της Αγίας Άννας στο ηλιοβασίλεμα των Ελληνικών

Η βόρεια πλευρά του νησιού είναι από τα λίγα μέρη στην Ελλάδα, όπου συνδυάζεται τόσο αρμονικά το βουνό με τη θάλασσα, το πράσινο της άγριας φύσης με το γαλάζιο του νερού. Βάσει αυτών των χαρακτηριστικών, οι διακοπές στο νησί μετατρέπονται σε μια αξέχαστη εμπειρία που ικανοποιούν όλες τις αισθήσεις και τις προτιμήσεις, ακόμα και των πιο απαιτητικών ταξιδιωτών.

Η εγγύτητα των χωριών και των κωμοπόλεων (π.χ η Αιδηψός απέχει από τη Λίμνη 34 χλμ και από το Πευκί μόλις 28 χλμ) δίνουν στον επισκέπτη τη δυνατότητα να μεταφέρεται μέσα σε λίγα λεπτά από το ένα σημείο στο άλλο. Έτσι, το πρωί μπορεί να βρίσκεσαι στην παραλία της Αγίας Άννας, την Αγκάλη, ιππεύοντας ένα άλογο δίπλα από τα αιγαιοπελαγίτικα νερά, το μεσημέρι να πίνεις τοπικό τσίπουρο στις ορεινές Μηλιές, το απόγευμα να απολαμβάνεις τον καφέ σου στο Ψαροπούλι, την παραλία των Βασιλικών και το βράδυ να σε βρίσκει το ηλιοβασίλεμα στην παραλία των Ελληνικών, με θέα το όμορφο νησάκι με την εκκλησία του Αγίου Νικολάου.

Πύργος του Δροσίνη στις Γούβες και Σπηλιά του Σύλλα στην Αιδηψό

Ταξιδεύοντας κατά μήκος της ανατολικής Εύβοιας, ο επισκέπτης θα διασχίσει πολλά χωριά (Αγία Άννα, Βασιλικά, Ελληνικά, Αγριοβότανο, Γούβες, Πευκί, Ασμήνιο κ.α)  τα οποία μετά την πυρκαγιά του καλοκαιριού του 2021 είναι και πάλι έτοιμα να φιλοξενήσουν τους φίλους του νησιού. Σας συστήνουμε να κάνετε μια στάση στον Πύργο του Δροσίνη, που πιθανολογείται ότι χτίστηκε τον 19ο αιώνα, κατά την περίοδο της Τουρκοκρατίας από τον Ιμπραήμ Αγά και στη συνέχεια πέρασε στα χέρια του παππού του Γεώργιου Δροσίνη και από εκεί στον ποιητή. Ο πύργος με τους δύο ορόφους  λειτουργεί ως μουσείο  και στο εσωτερικό του φιλοξενούνται προσωπικά αντικείμενα του Γεώργιου Δροσίνη.

Στην Αιδηψό, πίσω από το υδροθεραπευτήριο του ΕΟΤ θα βρείτε τη Σπηλιά του Σύλλα,  ένα από τα σωζόμενα ευρήματα της ρωμαϊκής περιόδου. Στην είσοδο της σπηλιάς βρίσκονται δύο ογκώδη βάθρα αγαλμάτων με επιγραφές προς τιμήν των Ρωμαίων αυτοκρατόρων Ανδριανού και Σεπτίμιου Σεβήρου, αφιερωμένες από το δήμο Ιστιαίας. Το πρώτο φέρει και μεταγενέστερη επιγραφή προς τιμήν του αυτοκράτορα Κωνσταντίνου του Βυζαντίου. Η “σπηλιά” συνδέθηκε με το Ρωμαίο στρατηγό Σύλλα, ο οποίος επισκεπτόταν τα λουτρά για θεραπεία. 

Εύβοια σημαίνει απόλαυση

Απολαύστε τη βόλτα σας στα στενά σοκάκια της Λίμνης, περπατήστε  στο παραλιακό μέτωπο της Αιδηψού με τα πασίγνωστα ιαματικά λουτρά της και κάντε ένα νυχτερινό περίπατο στο πολυσύχναστο Πευκί με τα δεκάδες καταστήματα και εστιατόρια. Για το τέλος, έχουμε μια πολύτιμη συμβουλή. Επισκεφθείτε τα τοπικά καφενεία, όπως της Μαρίας στο Αχλάδι και μιλήστε με τους ντόπιους. Καθένας από αυτούς θα έχει να μοιραστεί μια ιστορία που θα σας συνοδεύει για το υπόλοιπο της ζωής σας.

Βρες δραστηριότητες στη Βόρεια Εύβοια

#bepartofnorthevia