ΑΓΙΑ ΑΝΝΑ

Ιδιαίτερα φέτος, έπειτα από τα γεγονότα του 2021, η περιοχή χρειάζεται την ίδια στήριξη και ακόμη περισσότερη. Ο κόσμος, οι επιχειρήσεις, αλλά και η ίδια η φύση προσπαθούν να αναγεννηθούν διατηρώντας ως νο.1 προτεραιότητα την ποιότητα των υπηρεσιών, το χαμόγελο και την φιλοξενία που τους χαρακτηρίζει.

Λίγα λόγια για το μέρος

Η Αγία Άννα Ευβοίας βρίσκεται στο βόρειο κομμάτι του νησιού και ανήκει στον Δήμο Μαντουδίου – Λίμνης – Αγίας Άννας. Αποτελείται από το χωριό της Αγίας Άννας και την εντυπωσιακή της παραλία, με χοντρή, σκούρη άμμο, επονομαζόμενη ως Αγκάλη. Έχει δύο κύριους ποταμούς, τον Κηρέα που πηγάζει από τα βουνά νότια του Δήμου και τον Νηλέα που πηγάζει από τα βόρεια του Δήμου.

Η Αγία Άννα διαθέτει έναν μικρό παραλιακό οικισμό, με όμορφο πεζόδρομο, ιδανικό για περατζάδα και ποδήλατο. Στο πέρασμα θα βρείτε πολλά cafe, εστιατόρια και beach bars, έτοιμα να σας εξυπηρετήσουν και να δώσουν διαφορετικό χρώμα στις διακοπές σας.

Στην περιοχή θα βρείτε αρκετά ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα ενώ εδώ και πάρα πολλά χρόνια στην περιοχή διατηρείται ένα από τα μεγαλύτερα οργανωμένα camping της Ελλάδας. Προσελκύει από οικογένειες, εφήβους, φοιτητές μέχρι και μεγαλύτερες ηλικίες, οι οποίοι επισκέπτονταν το μέρος από παλιά και πλέον έχει γίνει το ετήσιο καλοκαιρινό τους ραντεβού.

Και πώς να μην γίνει άλλωστε;

Ιδιαίτερα φέτος, έπειτα από τα γεγονότα του 2021, η περιοχή χρειάζεται την ίδια στήριξη και ακόμη περισσότερη. Ο κόσμος, οι επιχειρήσεις, αλλά και η ίδια η φύση προσπαθούν να αναγεννηθούν διατηρώντας ως νο.1 προτεραιότητα την ποιότητα των υπηρεσιών, το χαμόγελο και την φιλοξενία που τους χαρακτηρίζει.

Τι να δείτε / highlights περιοχής

Στα πολύ θετικά της περιοχής είναι σίγουρα η παραλία και η έκτασή της, η οποία φτάνει περίπου τα 8 χλμ. και δίνει τη δυνατότητα στους επισκέπτες να απολαύσουν το μπάνιο τους, τόσο στο οργανωμένο κομμάτι της παραλίας όσο και στο ελεύθερο. Φημίζεται για τα μεγάλα κύματα, μιας και βρέχεται από το Αιγαίο, αλλά αρκετές είναι και οι φορές που θα τη βρείτε “λάδι”, και αυτή είναι σίγουρα μια εμπειρία που αξίζει να βιώσετε. Είτε με αέρα είτε χωρίς, τα νερά του Αιγαίου είναι πεντακάθαρα, κρυστάλλινα και σε προσκαλούν να μπεις, να κολυμπήσεις και να αφεθείς.

Μιλώντας για εμπειρίες, η βόλτα με τα άλογα κατά μήκος της παραλίας της Αγίας Άννας είναι κάτι που θα σας μείνει αξέχαστο.

Σίγουρα, το να ιππεύει κάποιος δίπλα από τα αιγαιοπελαγίτικα νερά στη δύση του ηλίου μπορεί να φαντάζει σενάριο βγαλμένο από παραμύθι, στην Αγία Άννα όμως αυτό μπορεί να πραγματοποιηθεί.

Επίσης, η περιοχή διαθέτει και πιο μικρές , “κρυφές” παραλίες τις οποίες αξίζει να ανακαλύψετε, όπως το γαλήνιο “Σαρακήνικο”. Η πρόσβαση εκεί γίνεται από το πλαϊνό μονοπάτι που βρίσκεται στην Αγκάλη και έπειτα από περίπου 10 λεπτά περπάτημα θα ξεδιπλωθεί μπροστά σας κάτι το εξωπραγματικό – σαν cart postal από τροπική παραλία – με έντονα τιρκουάζ νερά.

Πώς να πάτε

1. Από την Αθήνα, κατευθύνεστε προς τη Χαλκίδα (60 λεπτά) οδικώς και παίρνετε την κατεύθυνση προς την Αγία Άννα. Η απόσταση υπολογίζεται περίπου στα 156 χλμ. (2 ώρες και 30 λεπτά).

2. Aπό τη Bόρεια Ελλάδα, (322 χλμ) μπορείτε να κατευθυνθείτε προς το λιμάνι της Γλύφας, και να πάρετε το ferry boat για Αγιόκαμπο. Σε 25 λεπτά θα φτάσετε στον Αγιόκαμπο και από εκεί ακολουθείτε τη σήμανση για Αιδηψό προς Ροβιές/ Λίμνη. Από το λιμάνι του Αγιόκαμπου μέχρι και την παραλία της Αγίας Άννας είναι περίπου 55,3 χλμ.

Γλύφα Τηλ: 22380 61391
Αγιόκαμπος Τηλ: 22260 31680

3. Από Χαλκίδα, μέσω της πόλης της Αρτάκης και συνεχίζετε προς το Προκόπι, περνάτε το Μαντούδι και στο ύψος της Στροφιλιάς στρίβετε στα δεξιά, όπου θα κατευθυνθείτε προς την παραλία της Αγίας Άννας.

Χρήσιμες Πληροφορίες
Λιμεναρχείο Τηλ: 2226041710

Ανακάλυψε περισσότερα μέρη στη Βόρεια Εύβοια

#bepartofnorthevia